A méz kikristályosodása



Tévhit, hogy a méz azért kristályosodik meg, mert cukrot kevernek bele. Az is tévhit, hogy csak kristályosan lehet természetes eredetű. A méz mindkét állapotában kiváló minőségű!

A méz kristályosodása természetes fizikai folyamat, amelynek során a kémiai tulajdonságai nem változnak meg. A kristályos méz 45 Celsius-fokos vízfürdőben vagy mikrohullámú sütőben károsodás nélkül visszaolvasztható, de ezután ismét kikristályosodhat.

A kristályos méz kedvelőinek a krémmézet ajánljuk. A krémmézet úgy készítik, hogy a tároló tartályban, kristályosodás közben, időnként kíméletesen megkeverjük. Így nagyon kellemes krémszerűen finomkristályos lesz és így töltjük üvegekbe.

Milyen mézet fogyasszunk, folyékonyat vagy kristályosat? Erre egyszerű a válasz. Olyat amilyet szeretünk!


  • méz nagykereskedelem Sopronkövesd
  • repceméz Fertőrákos
  • méz kiskereskedés Pinnye
  • gesztenyeméz Fertőszentmiklós
  • méz eladás Hidegség
  • méhész egyesület Fertőendréd
  • szolidágó méz Hegykő
  • méz felvásárlás Fertőboz
  • méz nagykereskedés Ebergőc
  • coop Sopron
  • akácméz Ágfalva
  • méz vásárlás Kópháza
  • hársméz Fertőd
  • napraforgóméz Petőháza