A méz kikristályosodása



Tévhit, hogy a méz azért kristályosodik meg, mert cukrot kevernek bele. Az is tévhit, hogy csak kristályosan lehet természetes eredetű. A méz mindkét állapotában kiváló minőségű!

A méz kristályosodása természetes fizikai folyamat, amelynek során a kémiai tulajdonságai nem változnak meg. A kristályos méz 45 Celsius-fokos vízfürdőben vagy mikrohullámú sütőben károsodás nélkül visszaolvasztható, de ezután ismét kikristályosodhat.

A kristályos méz kedvelőinek a krémmézet ajánljuk. A krémmézet úgy készítik, hogy a tároló tartályban, kristályosodás közben, időnként kíméletesen megkeverjük. Így nagyon kellemes krémszerűen finomkristályos lesz és így töltjük üvegekbe.

Milyen mézet fogyasszunk, folyékonyat vagy kristályosat? Erre egyszerű a válasz. Olyat amilyet szeretünk!


  • vegyes méz Fertőd
  • coop Fertőrákos
  • fertőmenti kereskedőház Harka
  • áfész Nagycenk
  • méz felvásárlás Ebergőc
  • méz kiskereskedés Pinnye
  • méz nagykereskedés Fertőszentmiklós
  • méz értékesítés Lövő
  • méhek Fertőboz
  • méz vásárlás Röjtökmuzsaj
  • édesharmat méz Sopronkövesd
  • méhészet Fertőszéplak
  • facélia méz Balf
  • szolidágó méz Hegykő