Milyen a jó eredetű méz?



A méz akkor a legjobb, amikor a méhek begyűjtötték és mézzé érlelték. Ezt a tökéletes mézet az ember jobbá tenni nem tudja, de elrontani igen. Minél több procedúrán megy keresztül a méz, annál több érték vész el belőle. Ez az egyik oka, amiért mi nem vásárolunk a nemzetközi mézkereskedelemből homogenizált, minimum egyszer melegített méz tételeket. Azt gondoljuk, hogy hiába legmodernebb egy mézüzem, ha olyan mézzel dolgozik, aminek az értékei sérültek igazán jó minőséget nem tud kibocsátani.

Közvetlenül a termelőktől vásárolunk. A felvásárlást végző kollégáink ismerik a méhészeteket, így rálátásuk van a kaptárakra, ahonnét a méz származik. Így tudjuk azt, hogy mennyi a reálisan megtermelhető méz. Ez a legegyszerűbb és legjobb módszer arra, hogy biztos forrásból származó, tiszta, természetes, szűz, mézhez jussunk.