Mire jó a méz?



Gyógyhatása csak a jól kezelt méznek van, amely természetes eredetű, nem melegített, nem manipulált. Baktériumölő hatását enzimei, magas káliumtartalma és aromaanyagai biztosítják. Rendszeres fogyasztása elősegíti a vérképződést, gyarapítja az immunrendszer védekező sejtjeit (limfociták). Légúti betegségek, asztmatikus panaszok, sőt a TBC gyógyításában is előnyös a méz, főként a vöröshagyma méz fogyasztása. Belsőleg napi 1-3 evőkanál pótolja a cukrot, nyugtat, lefekvés előtt fogyasztva segít alvászavar esetén is.

A méz nemcsak belsőleg, hanem külsőleg is felhasználhatjuk pl. horzsolások, sérülések, sebek gyógyításánál, égésnél, fekélyeknél jó sebelzárást biztosít, megakadályozva az ödémák kialakulását.